Интервю с Кери Кинг (SLAYER)

07 Август 2006
news page
Ultimate-Guitar.com наскоро взе интервю от китариста на SLAYERКери Кинг.
Ето част от това интервю:

Ultimate-Guitar.com: С цялата тази цензура обграждаща всичко днес, колко е важно групи като SLAYER да съществуват и да засягат въпроси, които са спорни и политически насочени?

Кери: "Мисля, че наистина е от изключително значение групи като нас да съществуват, защото не всички искат да слушат поп боклука, който залива пазара.

Има пазар за групи, които свирят интензивна музика, която те кара да отидеш и да ги гледаш на живо. Нашите концерти са с много визуални ефекти, също така ние издаваме нещата си и се получава интересен продукт, ако може да се нарече така."


Ultimate-Guitar.com: Каква част от личната ти философия ръководи SLAYER?

Кери: "В интерес на истината нямам философия в живота – боря се срещу организираната религия. Това е основното, което ме води, защото смятам, че това е опора за хората, които са прекалено слаби, за да се борят сами с живота. Аз съм от този тип хора, според които ако не можеш да видиш нещо, то не съществува. И никой не може да ми покаже Господ."

Ultimate-Guitar.com: Как протекоха записите на албума?

Кери: "Това беше първият път, когато не записвахме на лента, всичко беше записано на компютър. Винаги първо сме записвали барабаните, защото ако те не се получат, песните просто не се получават. Затова е много важно барабаните да се получат добре. Свиря всичко заедно с Дейв, защото той трябва да е наясно за неговата част в дадено парче. Ако той се концентрира върху дадена песен, аз мога да променя моята част и да се наглася спрямо него. Когато барабаните са записани, записвам ритъм китарите или баса и най-накрая вокалите."

Ultimate-Guitar.com: Защо парчето 'The Final Six' не е вписано в албума?

Кери: "Защото Том си взе един уикенд почивка и щеше да се върне в понеделник, за да го изпее, но това се случи точно когато го оперираха. Най-вероятно ще излезе като част от специално издание за празниците, или ще бъде добавено като бонус парче в албума."

Ultimate-Guitar.com: Какво мислиш за обявяването на SLAYER от MTV за една от най-добрите метъл групи за всички времена?

Кери: "Мисля, че е невероятно, честно казано не съм голям фен на MTV и мисля, че са голямо разочарование."

Ultimate-Guitar.com: Ти всъщност си свирил с MEGADETH и Дейв Мъстейн през 1984 година, какво беше усещането?

Кери: "Беше много вдъхновяваща мисълта, че Дейв мислеше, че съм достатъчно добър, за да свиря с него. На този етап аз бях просто фен, бях го гледал да свири с METALLICA преди да го уволнят. И защото свиреше с B.C. Rich китари, така се получи всичко.
Някой в B.C. Rich каза, че Дейв се чудел дали се интересувам да свиря с него, а аз се зарадвах, защото имах възможността да свиря с някой, който смятам за доста добър. Свирих на няколко концерта с Дейв и групата, но след това се върнах в моята, защото по това време работихме по албума 'Hell Awaits'.
Не мисля, че Дейв беше много щастлив от този факт. Мисля, че ако бях останал с MEGADETH щях да напусна след две или три години, първо защото Дейв не е от най-готините хора и второ мисля, че той щеше да се опита да бъде по комерсиален, а аз не се интересувам от това."


Цялото интервю може да прочетете ТУК.
Източник: