ФИНАНСИСТЪТ на PEARL JAM краде 300 000 от ГРУПАТА

20 Юни 2012
news page

Бившият финансов  директор на PEARL JAM, Рик Гудридж е присвоил от групата 380 000 долара за периода от 2006 до 2010, когато е бил уволнен от позицията.

Според полицията в Сиатъл, обаче, кражбата е струвала на PEARL JAM общо 566 000 долара, поради натрупаните разходи по време на разследването.

Следователите са открили, че ГУДРИДЖ е превеждал големи суми пари от банковите сметки на групата, за да покрие свои разходи, както и такива на съпругата си.
 
В допълнение, финансистът е използвал кредитните карти на музикантите, за да заплаща семейните си ваканции и екскурзии.

Детектив СТЕЙСИ ЛИТСИО от сиатълската полиция говори за "Покупки в Amazon.com, нощувки в хотели, ресторанти, iTunes, както и самолетни билети за Гудридж и членове на неговото семейство…”

ГУДРИДЖ е бил нает от Pearl Jam Touring Co. през 2005, първоначално като счетоводител и финансов асистент, но се е издигнал до позиция да управлява всички пари на групата от концерти.

В един момент, все пак, мениджърът на PEARL JAM изпитал съмнения по отношение на това, как се управляват финансите на бандата и поръчал проверка.

Тя отхвърлила твърдението на ГУДРИДЖ, че бил заплащал големи суми на членовете на групата, както и на екипите им, без обаче тези пари да са осчетоводени.

Срещу него са повдигнати 25 обвинения за присвояване на пари в особено големи размери, както и 8 с по-лек характер.
 

Източник: antiquiet.com