QUEENSRYCHE си ЗАПАЗВАТ ИМЕТО

18 Юли 2012
news page

QUEENSRYCHE ще имат право да продължат да използват своето име и с новия си певец ТОД ЛА ТОР.

Той дойде от CRIMSON GLORY, а групата уволни легендарния си глас ДЖЕФ ТЕЙТ в края на юни, след възникналон напрежение между 2-те страни.

ТЕЙТ се опита да им попречи да използват оригиналното име, но решението на Върховния съд във Вашингтон им позволи да продължат като QUEENSRYCHE, въпреки че бившият певец има възможност да обжалва.

Мениджмънтът на Майкъл Уилтън, Скот Рокенфийлд и Еди Джаксън изрази задовоството си от съдебното решение:

Изключително щастливи сме, че Съдът видя това, което ние и феновете вече знаехме - Queensryche е много повече от всеки един от членовете взети поотделно. Съжаляваме, че трябваше да стигнем до съд, за да се установи това.

Твърдо сме решени да върнем качествения продукт, с който се свързваше Queensryche.”

Скандалите в QUEENSRYCHE започнаха, след като певецът от една страна и останалте музиканти от друга, взаимно започнаха да се обвиняват в обезценяване на МАРКАТА 'QUEENSRYCHE', както и последвалото насочване на общия им бизнес надолу.

В изявление в съда, бившият мениджър на групата, ЛАРС СОРЕНСЕН изтъква факта, че ДЖЕФ ТЕЙТ е този, които се е отклонил решително от основните ценности на групата.

Брандът пострада ужасно заради него.” - твърди СОРЕНСЕН

Групата бе представена на ниво маркетинг адски зле. Свири твърде често на определени пазари, издаде слаби абуми, а концертните продукции не бяха на нивото на имиджа QEENSRYCHE.

Човек трудно може да си купи нещо от гурпа, която вече не е самата себе си
.

Queensryche е страхотна група с много силна история на ниво продажби. За съжаление, в последните години, тя бе в постоянен упадък. Трябваше да се направи нещо.

За да държиш кариерата си на ниво, трябва да даваш на феновете това, което те искат. Queensryche вече не правеше това
.”

Източник: classicrockmagazine.com