МИЙТ ЛОУФ иска 100 000 ДОЛАРА от ИМИТАТОР

20 Юли 2012
news page

Британецът ДИЙН ТОРКИНГТЪН (на снимката долу), който от 1996 прави шоу-трибют към МИЙТ ЛОУФ, е даден под съд от авдокатите на звездата, които искат от него 100 000 долара.  

ТОРКИНГТЪН определя това, като изнудване и твърди, че няма да се поддаде.

Първото му разочарование датира още от 2003, когато е бил повикан зад кулисите на концерт на МИЙТ ЛОУФ, където с нетърпящ възражение тон, му било наредено да премахне изображенията от своя концертен мини-бус.

Платих 400 паунда за VIP билети за концерта на МИЙТ ЛОУФ в Ливърпул. Той дойде с огромен концертен автобус, а аз със мойто малко микробусче, което от едната страна има дизайна на 'Bat Out of Hell'.

“Усетих потупване по рамото и един човек ми каза, че МИЙТ ЛОУФ иска да ме види след концерта. Отидох зад кулисите и тогава той и мениджъра му ми скочиха.

“Каза, че иска да махна всички картини от мукробуса, както и да му дам моя уеб сайт meatloaf.org.

“Страницата ми винаги е подчертавала, че съм трибют артист. Никога не съм се опитвал да се представям за самия МИЙТ ЛОУФ.

“Той  направи живота ми труден, въпреки че с това шоу аз го рекламирам вече години наред в цяла Великобритания. Много от концертите са били с благотворителна цел. Но ето, че човекът, в чиято прослава работиш, превръща живота ти в ад. И това те кара да си зададеш въпроса, дали все още искаш да си като него.”

Адвокатите обвиняват ТОРКИНГТЪН в кибер измама и го наричат “онлайн мошеник.” В своя защита, той изтъква, че неговото шоу съществува от години, без да е имал правни проблеми.

Ще защитавам доброто си име и няма да се оставя да ме изнудват по този начин. Не виждам къде е проблемът. Не съм измамник и никога не съм се опитвал да се представям за него.”

Имитаторът добавя, че още преди години се е съгласил да преодстъпи сайта си срещу 8000 паунда, но другата страна му предложила едва 1300.

Смятам да започна да правя трибют на Елтън Джон, заради всичко това. Много по-лесно се оказва.

През юни, ТОРКИНГТЪН бе осъден да заплати 1000 паунда на бившата си жена, след като я хванал за гушата при скандал.



 

Източник: classicrockmagazine.com