LIVE съдят ПЕВЕЦА си за 2 МИЛИОНА ДОЛАРА

23 Юли 2012
news page

Тримата оригинални членове на LIVE съдят четвъртия - вокалиста ЕД КОВАЛЖИК за 2 милиона долара с мотива, че той неправомерно използва името на групата, за да рекламира соловите си концерти.

Групата, чийто най-голям успех бе албумът 'Throwing Copper' от 1994 и сингълът 'I Alone' се саморазпуснала принудително през 2009, само за да се отърве от певеца.

След това, ЧАД ТЕЙЛЪР (китара), ПАТРИК ДАЛХАЙМЪР (бас) и ЧАД ГРЕЙСИ (барабани) наеха нов вокалист - КРИС ШИН и продължиха да правят концерти, но сега са недоволни, че КОВАЛЖИК озаглави соловия си албум 'Alive' и рекламира концертите си като “Ed Kowalczyk от Live”.

Тримата подадоха първи съдебен иск срещу него през 2010, след като стана ясно, че бившият им певец е поискал аваново 100 000 долара за участие на голям летен фестивал в Европа, защото е "Певецът на LIVE". Скоро след това, те разбраха, че КОВАЛЖИК е и единственият, който получава отчисления за авторски права.

Китаристът ЧАД ТЕЙЛЪР  написа в своя блог:

Тайният договор е бил подписан през 2005. Научих това съвсем случайно. ЕД е единственият от нас, който го е подписал. Писах му, но той не ми отговори. Не мога да повярвам, че той заби нож на тримата си най-добри приятели от училище.”

В документите подадени  съда, тримата искат обезщетение от 2 милиона долара и обвиняват КОВАЛЖИК в нарушение на запазената марка, както и неправомерното й използване.

 

Източник: classicrockmagazine.com