TESTAMENT на корицата на НОВИЯ брой на ПРО-РОК

22 Август 2012
news page

Новият брой на списание 'ПРО-РОК' излиза тази събота - 25 август.

На корицата са траш легендите TESTAMENT по повод техния нов студиен албум 'Dark Roots of Earth' (Nuclear Blast/Wizard).

Още в броя -

ЛИТА ФОРД:

"Искам още да бъда на сцената, да свиря и да се реванширам – на себе си и на феновете за тези петнадесет години, през които отсъствах. През това време никой не знаеше къде съм, какво се случва с мен, но сега кучката се върна!”

KORN:

"С този албум направихме нещо наистина специално и това бе възможно най-правилното решение, което можехме да вземем. Освежихме много звученето си и най-важното e, че привлякохме адски много нови фенове.”

KATATONIA:

"Винаги сме искали да създаваме определен вид музика, без значение каква е моментната мода. Според някои, това може да бъде окачествено като „задънена улица”, защото не сме много известни и богати. Така че може и да сме в „задънена улица”, но пък сме кралете в нашето си, задънено царство...”

ФИШ:

"В Пловдив за първи път ще изпълним пет парчета с оркестър, денят преди шоуто ще репетираме с българските музиканти. Всичко ще звучи по-тежко и се получава доста по-енергично от това, което очакват хората, и съвсем не се вписва с представата им за „приятен прог рок”. А оркестърът ще придаде ново измерение на музиката. Мястото изглежда фантастично, преживяването ще бъде невероятно, особено с парчетата, които никога досега не са били оркестрирани. Дано само да не вали, ха-ха!

GRAVE:

"Кефи ме, че когато се виждам с някого от тези млади банди, те направо откачат и се държат странно около мен, искайки да си приказваме за дет метъл сцената, ха-ха, и да ми разказват, че едва ли не съм им идол.”

THRESHOLD:

"Музиката на Genesis и Rush е свободно структурирана по начина, по който желаят, без никакви граници, за разлика от традиционния метъл. Такива групи излъчват абсолютна свобода и винаги сме искали при нас да присъства този елемент и да го комбинираме с метъла.”

DEAD CAN DANCE:

"Днес изпълнителите все по-често се оплакват от многото концерти, които трябва да изнасят, но ние не сме от тях. Точно в това отношение смятам, че сега е по-добре отпреди. До 1990 г. ние свирихме все в едни и същи държави и албумите ни не бяха издавани в Щатите, камо ли да правим концерти. Да не говорим и за тогавашните комунистически държави – дори не си и представяхме да свирим там. Днес можеш да стъпиш навсякъде...

Както и GRAVE DIGGER, THE ORIGINAL IRON MAIDEN, KORPIKLAANI, BURY TOMORROW, ODDLAND, IN THIS MOMENT, PACT, FOZZY, STRIKER, RUMPELSTILTSKIN GRINDER, THE GHOST INSIDE, EX DEO.

и много други - плакати, ревюта, репортажи..
 

Източник: pro-rock.net