Семейството на ДЖОН ЛОРД срещу ФАЛШИВИ ФЛАНЕЛКИ

01 Октомври 2012
news page

Семейството на ДЖОН ЛОРД предупреди феновете да не си купуват широко рекламираната възпоменателна фланелка с неговия лик, защото НЕ Е истинска.

Близките на великия клавирист на DEEP PURPLE, който през юли почина на 71 години от рак, са притеснени от факта, че "пирати" се опитват да спечелят пари от неговата смърт и продават фланелка с логото на групата от 70-те, както и скорошна снимка на ЛОРД.

Близките на ДЖОН бяха информирани, че някой продава неофициални тениски свързани с неговата смърт, по концерти, както и онлайн." - съобщи говорителят на семейството.

Те искат всички да знаят, че тези фланелки нямат нищо общо със семейството, нито с Deep Purple и са разстроени от факта, че някой се опитва да се възползва от смъртта на ДЖОН. Освен ако средствата не са предназначени за благотворителна кауза, но очевидно не е така.

Те молят феновете да уважат техните чувства и да не окуражават тази дейност.”

Семейството на ДЖОН ЛОРД съвсем наскоро благодариха на феновете за подкрепата, след смъртта на великия музикант, а вокалистът на DEEP PURPLE, ИЪН ГИЛЪН направи специално изказване в памет на своя колега и приятел, който се оттегли от групата през 2002: 

Той беше типичният джентълмен на английския рок. Всички ние сме повлияни от него по един или друг начин. С часове мога да говоря за това, което той ни даде. Трябва да продължим да носим и да пазим паметта за него и неговата музика.”

Семейството даде съгласието си, днес да бъде издадена новата интерпретация на ДЖОН ЛОРД на 'Concerto for Group and Orchestra'. В нея е и последното соло на орган, изсвирено от ЛОРД.

Днес започва и седмицата на DEEP PURPLE по радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Източник: classicrockmagazine.com