УИКЕДА готвят мащабно турне в чужбина през есента! Подгряват FISHBONE в Прага!

15 Август 2006
news page
Уикеда се готвят отново за път из Европа. Европейското им турне, чиято организация тече в момента, се предвижда да бъде най-мащабното за групата до момента.
Ще бъдат включени концертни дати в общо девет държави – Великобритания, Франция, Германия, Австрия, Швейцария, Белгия, Чехия, Хърватска и Босна. Много вероятно е бройката да бъде закръглена на десет, тъй като се очаква потвърждение за концерти и в Словения. Обиколката на Уикеда ще продължи повече от пет седмици. Старт на тура ще бъде даден на 27-ми Септември в Сараево /Босна/ и ще завърши на 8-ми Ноември в Англия. По всяка вероятност завършека на начинанието ще бъде подчертано британски, тъй като се предвиждат пет концерта на Острова.


В рамките на турнето, Уикеда са поканени да подгряват американската фюжън банда Fishbone. Това ще се случи на 1-ви Ноември в Прага /Чехия/. В края на м. Октомври във френският град Лил музикантите от Уикеда ще се засекат за един лайф с баската ска-кор група – Skunk, с които са свирили преди две години заедно.

Три седмици преди началото на европейското си турне, Уикеда ще направят загрявка с три концерта в Полша. Датите са в периода 7-9-ти Септември, а това ще бъдат първите им концертни прояви в тази страна. През м. Декември се очаква да посетят и Холандия.

Междувременно в страницата на групата в Myspace.com е съвсем прясно качена една от новите песни, наречена “О, любима”. Чуйте я!

Източник: