Никога не съм бил в KISS призна Джей Джей Френч

15 Август 2006
news page
Поради големия интерес публикуваме отново интервюто с Джей Джей Френч от Twisted Sister направено на 11 август за "Супермаркет Върбанов".

 - - -
В.В. - Здравейте г-н Френч, как сте?

Дж. Дж. - Доста добре, благодаря.

С какво се занимавате в момента вие Twisted?

Точно сега довършваме записите на следващия ни албум, който всъщност представлява сбор от коледни песни изпълнени в метъл стил. Той ще бъде на пазара на 17 октомври.

Звучи интересно. Коя е любимата ти коледна песен?

Честно казано, не знам. В албума сме включили доста прекрасни коледни песни, като "I'll be home for Christmas", "The Christmas song", "Silver bells" и "I saw mommy kissing Santa Claus" и наистина не знам коя ми харесва най-много.

Ти вярваш ли в дядо Коледа?

Знаете ли, ако това е мацка висока към 1.70 и има страхотно тяло, то тогава вярвам...

Предстои ви концерт в България... за първи път. Какво очакваш от него и всъщност чувал ли си нещо за България?

Не съм честно казано. Но откакто се събрахме отново с другите в групата преживяването е прекрасно, защото имаме възможност да свирим на места, където не сме били преди. Сега ни предстоят много концерти в Испания, Корея, Мексико, Пуерто Рико, Финландия, Гърция и България, места където никога преди не сме имали концерти и е странно - всички тези хора, които идват да ни гледат.

Това е изключителна чест за нас и сме изненадани от тълпите фенове, които знаят текстовете ни. Нямах идея за това, може би защото твърде дълго време не сме свирили.

През това време, когато групата беше разделена, с какво се занимаваше лично ти?

Продуцирам други музиканти като Sevendust, не знам дали сте чували за тях...

Разбира се...много те моля...

Ами нямам представа какви групи се слушат там при вас, но Sevendust са много популярни и аз бях техен мениджър и продуцент за известно време. Имам продуцентска компания и се занимавам с много и различни групи и музиканти, не само метъл, но и поп и ди джеи и така нататък. Става дума за един по-широк спектър на музикален бизнес.

Компанията се казва French management, нали?

Да, така се казва, но те всъщност са две - French Мanagement и Rebellion Еntertainment.

Чухме за невероятния ви концерт в началото на юли тази година в Монреал. Какво беше усещането да свириш пред 80 хиляди души?

Беше уникално и невероятно. Бяхме доста популярни навремето в Канада, но не сме свирили в Квебек от 20 години насам и мисля, че когато организаторите планираха фестивала със Scorpions и Twisted Sister, са очаквали около 20 хиляди души, което би било нормално. Когато, обаче се появиха 80 хиляди мисля, че всички щяха да получат удар.
Наистина беше невероятно, феновете - адски много и реакциите им бяха невероятни. Харесва ни.

Знаеш ли кои са другите две групи, с които ще свирите в България?

Нямам идея.

Ще ти кажа. Testament... на добрия стар Чък Били, а другата всъщност е Helloween, които ще се включат на мястото на отпадналите Lordi, са Halloween. Познавате ли се с тях?

Да, знам ги, познавам повечето групи от доста отдавна.

Значи ще бъде нещо повече от концерт, нещо като събиране на стари приятели?

Не, нека да изясня нещо. След като се събрахме отново сме свирили на много фестивали с тези групи, но не ги познавам лично. Казваш, че Lordi са отпаднали. Свирихме с тях преди 2 месеца във Финландия, а също така участвам и в албума им. Дий също участва. Помолиха ме да свиря китарите и албумът стана хит. Много се радвам за тях, те са прекрасни хора. Но Testament и Helloween не ги познавам лично, просто сме се виждали.

Това ще дъбе добър повод да се запознаеш с тях.

Да, разбира се, много обичам да се срещам с различни групи.

Нека те попитам нещо, наистина ли истинското ти име е Джон Сегал?

Не, откъде ти хрумна?

Пише го в Wikipedia.

Не, истинското ми име е Джон Френч.

Знаеш ли, дори се говори, че си свирил с Джийн Симънс и Пол Стенли в една група в началото на 70-те наречена Rainbow, но не британската група Rainbow.

Прочетох някъде за това. Това е изключително невярна информация, мога да кажа, че бях един от многото китаристи, които се явиха на прослушване за KISS и свирих с тези момчета две седмици, но те нямаха име за групата си, не бяха нито KISS нито Wicked Laughter. И пак повтарям, аз бях един от многото и по някакъв начин тази информация е изопачена и никога не съм бил член на KISS и не съм го казвал.
Явих се на прослушване през юни 1972 година, а през септември същата година те избраха Ейс от около 25-30 човека. Тогава им се обадих да видя как вървят нещата и те ми казаха, че са избрали Ейс. Мисля, че той е перфектен за групата, дори гледах първите им репетиции заедно.

Имаше ли възможността да чуеш някои от новите албуми, които излезнаха в последно време, като тези на Motorhead, Slayer и Iron Maiden?

Не, през лятото пътуваме изключително много, а и сега сме доста концентрирани върху новия албум и работата в студио, а и се налага да си почиваме от време на време. Не съм си пускал нов албум от почти година....Но се виждаме доста често с Леми, стари приятели сме, той е един от най-милите хора на планетата...

TWISTED SISTER ще свирят на 25-ти август задено с Testament и Helloween на фестивала 'Калиакра Рок Фест' (Joker Media/община Каварна).

Източник: