Започва СЕДМИЦАТА на INXS по ТАНГРА МЕГА РОК

03 Декември 2012
news page

INXS официално обявиха, че прекратяват дейността си!!! 

Това става ясно от изявление на барабаниста ДЖОН ФАРИС по време на концерта на австралийската група в Пърт на 18 ноември.

ФАРИС взел микрофона от вокалиста КИАРАН ГРИБИН и обявил пред публиката:

Това е последният път, в който сме заедно на сцена!”, а към края на шоуто подчертал, че очите му "се пълнят със сълзи"!

INXS бяха на турне, като съпорт на MATCHBOX TWENTY, както и, за да отпразнуват 25-годишнината от излизането на най-успешния си албум - 'Kick' - ВИЖ.

Информацията за разпадането на INXS бе потвърдена ден по-късно, на 19 ноември от основателите -  ТИМ, АНДРЮ и ДЖОН ФАРИС, КЪРК ПЕНГИЛИ и ГАРИ БИЙРС.. 

Новината идва изненадващо, след като преди месец, ГРИБИН, който се включи в INXS миналата година, обяви, че групата работи по нови песни и има "голямо бъдеще"! 

След самоубийството на вокалиста МАЙКЪЛ ХЪТЧИНС през 1997, INXS преминаха през редица изпитания в опит да намерят негов заместник.

В продължение на 3 години, групата изнасяше концерти с гост-певци, след което през 2002 нае за постоянно Джон Стивънс, но той напусна само година по-късно.

През 2004, с помощта на реалити ТВ шоуто 'Rock Star: INXS', в което различни вокалисти се състезаваха за позицията, групата си избра ДЖЕЙ ДИ ФОРЧЪН и записа с него албума 'Switch' (2005).

След турнето през 2009, обаче, певецът си призна, че се е пристрастил към кокаина и съобщи пред медиите, че е уволнен. Групата отрече и наистина - ФОРЧЪН се върна за нова серия концерти.

Ирландецът ГРИБИН, с който INXS действаха през последните месеци е записвал задни вокали в най-успешния албум на Snow Patrol - 'Eyes Open'.

INXS се събират през 1977 още като ученици в малко градче в Нов Южен Уелс, но след това се местят в столицата на щата - Сидни.

Пробиват в музикалния бизнес, след като им помага мениджърът на MIDNIGHT OIL - Гари Морис. Именно той им предлага името INXS, което те приемат през 1979.

Година по-късно излиза и първият им сингъл - 'Simple Simon'.

Тази седмица, INXS ще бъдат JACK DANIEL'S Група № 1 по радио ТАНГРА МЕГА РОК.

ДИСКОГРАФИЯ:

INXS (1980)
Underneath the Colours (1981)
Shabooh Shoobah (1982)
The Swing (1984)
Listen Like Thieves (1985)
Kick (1987)
X (1990)
Welcome to Wherever You Are (1992)
Full Moon, Dirty Hearts (1993)
Elegantly Wasted (1997)
Switch (2005)
Original Sin (2010) 

Източник: radiotangra.com