ТРЕНТ РЕЗНЪР обяви НОВИЯ СЪСТАВ на NINE INCH NAILS

26 Февруари 2013
news page

TRENT REZNOR отново активира NINE INCH NAILS след 4 години пауза, при това в изумителен състав, с който ще направи голямо американско турне през лятото.

В групата са: РЕЗНЪРЕРИК ЕЙВЪРИ (Jane’s Addiction), ЕЙДРИЪН БЕЛЮ (King Crimson) и ДЖОШ ЮСТИС (Telefon Tel Aviv), които заедно със старите съучастници на NIN - АЛЕСАНДРО КОРТИНИ и ИЪН РУБИН ще направят няколко участия на фестивали в Щатите през лятото, след което и цяло американско турне през есента, последвано от нови дати в други части на света през цялата 2014.

Решението на РЕЗНЪР да върне NINE INCH NAILS към живот се породило от съвместна творческа работа с БЕЛЮ:

"Работехме с Андрю по някои музикални идеи, които доведоха до разговори за това, да изпълняваме творбите ни на живо. Имаше много размисли и на цели няколко етапа по-късно стигнах до извода, че трябва да преосмисля решението си за Nine Inch Nails.

Обадих се на някои приятели, обсъдихме заедно много варианти и в крайна сметка поехме ангажимент за концерт, след което за още един и в крайна сметка за цяла поредица от шоута
."

Преди зда се завърне на сцената с NIN, РЕЗНЪР все пак ще издаде и дебютния албум на своя проект HOW TO DESTROY ANGELS, в който работи с жена си МЕРИКУИЙН МААНДИГ и РОС ШЕРИДАН и АТИКЪС РОС.

Албумът се казва 'Welcome oblivion' и излиза на 5 март.
 

Източник: consequenceofsound.net