Почина - КЛАЙВ БЪР - бившият барабанист на IRON MAIDEN

13 Март 2013
news page

КЛАЙВ БЪР е починал на 12 март на 56 години.

Бившият барабанист на IRON MAIDEN страдаше от множествена склероза. 

Новината за неговата кончина бе потвърдена в официалния сайт  на групата:

С дълбока тъга трябва да съобщим, че Клайв Бър почина снощи, 12 март, в съня си в своя дом. Той имаше сериозни здравословни проблеми от много години, след като му бе поставена диагноза множествена склероза.”

Басистът СТИЙВ ХАРИС коментира:

Това е ужасна новина. Клайв беше много стар наш приятел. Чудесен човек и изумителен барабанист, който има огромен принос в ранните години на Maiden, когато започвахме. Това е тъжен ден за всички нас в групата и за неговите близки. Съболезнования на партньорката му Мими и на семейството.”

Вокалистът БРУС ДИКИНСЪН добавя:

Запознах се с Клайв, когато напускаше Samson, за да се присъедини към Iron Maiden. Беше страхотен пич - човек, който живееше живота си на високи обороти. Дори в най-мрачните дни на заболяването му, Клайв не изгуби чувството си за хумор. Чувствам се ужасно - изказвам най-дълбоки съболезнования на Мими и семейството”.

КЛАЙВ БЪР става член на IRON MAIDEN през 1979 и участва в записите на първите 3 албума на групата - 'Iron Maiden' (1980), 'Killers' (1981) и 'The Number Of The Beast' (1982).

Преди това, той е барабанист на SAMSON - групата, в която вокалист е ДИКИНСЪН, преди да се присъедини на свой ред към IRON MAIDEN.
 

Източник: classicrockmagazine.com