Джеф Бек и плановете му за нов албум

22 Август 2006
news page
Как върви работата по следващия албум? "Искаше ми се да не ме бяхте попитали това" каза със смях британската легенда Джеф Бек пред Billboard.com.
Той разкри, че планира да работи по време на предстоящото му турне в Америка.

"Ще имаме малко студио с нас докато пътуваме и се надявам, че ще записваме" каза Бек, чието американсо турне започва на 6 септември в Тампа и ще продължи 20 дни. "Това е добър начин да работиш, така и така имаш адски много време в рейса, където и без това си затворен. По-добре да използваш това време за нещо полезно. Сега с помощта на лаптоп можеш да запишеш доста добри демо варианти."

"Имам страшно много идеи и искам да ги обсъдя с групата, а не просто да ги представя пред тях готови. Така всички допринасяме" продължава той.

Бек каза, че този вариант на групата от 5 човека - с вокалиста Бет Харт, определено въздейства на начина, по който той подхожда към албума, който е първия студиен албум от издадения през 2003 година "Jeff."

Музикално този албум ще бъде по-рок ориентиран, за разлика от джаза и електрониката, с които Бек експериментираше през последните години.

"Не се притеснявам ако музиката е прекалено хип хоп или техно" обяснява той. "Винаги съм вярвал че три неща са достатъчни - бас, китара и кийборди за по-мелодичните парчета."
Източник: