RIVERSIDE - в ЦЕНТЪРА на вълненията в ИСТАНБУЛ

05 Юни 2013
news page

RIVERSIDE, които изнесоха най-красивия концерт на радио ТАНГРА МЕГА РОК тази пролет, попаднаха скоро след това в центъра на големите вълнения в Истанбул и това доведе до отмяна на шоуто им в Турция.

Групата тръгна на юг през нощта, веднага след като натовари апаратурата си от Sofia Live Club, като само барабанистът им пренощува в София, за да отлети на другия ден към Варшава, за да гледа на живо любимия си КИНГ ДАЙМЪНД.

Това е предвидено още началото на годината, когато RIVERSIDE планират турнето си.

След 3 почивни дни в Турция (виж снимката долу), идва денят на концерта в Истанбул - 31 май. Барабанистът долита от Полша, но точно тогава избухват вълненията в турския град.

"Истинска трагедия. Залата, в който трябваше да свири групата, се намира на 600 метра от площад 'Таксим'. Нямаше начин хората да влязат вътре, защото в мига, в който видеха повече от 10 души събрани на едно място, полицаите стреляха по тях с губени куршуми и водни струи." - споделя мениджърът на RIVERSIDE - РОБ ПАЛМЕН пред радио ТАНГРА МЕГА РОК

"Наложи се да отменим концерта. Вече бяхме построили сцената, но си дадохме сметка, че трябва да я демонтираме, да натоварим бързо оборудването и да изчезваме от там със страшна скорост.

"Случват се и такива неща. Предполагам всяка група преминава през нещо такова поне веднъж през кариерата си. Важното е, че никой от бандата не пострада. Турнето продължава."




Днес, RIVERSIDE качиха концертно видео от шоу в Холандия от 23 март.

Песента 'Feel Like Falling' e от актуалния албум на групата 'Shrine Of New Generation Slaves'.

Последният концерт от турнето им е на 26 юли - пак в Холандия - град Лихтенвоорде.

 

Източник: radiotangra.com