NAZARETH прекратяват след НОВ ПРИПАДЪК на МАКАФЪРТИ

27 Август 2013
news page

NAZARETH вероятно ще бъдат принудени да прекратят своя творчески път, след като вокалистът ДАН МАКАФЪРТИ припадна на сцената за втори път в рамките на месец. 

Още в началото на годината, шотландските ветерани отмениха серия концерти във Великобритания, след като МАКАФЪРТИ се зарази с вирус. През юли пропадна и турнето в Канада, след като певецът колабира още в първите минути на сцената в Кранбрук. 

Ето че тази събота, NAZARETH не успяха да завършат своето участие на фестивала Summerdays в Швейцария, след като 66-годишният певец бе откаран в болница, поради силно затруднено дишане.

Всички концерти на групата в следващите седмици са отменени. Според източници, близи до организаторите на швейцарския фестивал, МАКАФЪРТИ е получил удар. Все още няма официално изявление на NAZARETH, но концертната секция в официалния им сайт е затворена. 

В началото на годината, групата опроверга появилите се информации, че ще се разпадне. В момента, NAZARETH би трябвало да довършват и работата по своя 24-ти студиен албум.

 

Източник: classicrockmagazine.com