РОДЖЪР УОТЪРС научи КЪДЕ е загинал БАЩА МУ

14 Ноември 2013
news page

РОДЖЪР УОТЪРС най-после получи информация за това, къде е бил убит баща му.

Легендарният музикант е научил подробности от ветерана ХАРИ ШИНДЛЕР.

Лейтенант ЕРИК ФЛЕТЧЪР УОТЪРС загинал във Втората световна война, но досега не бе известно, нито кога, нито къде.

Синът, който няма никакви спомени за баща си, израства с постоянното чувсто за неговата липса, което в голяма степен вдъхновява цялото му творчество, в това число и албума 'The Wall' на PINK FLOYD през 1979.

93-годишният ШИНДЛЕР, който не бил чувал за PINK FLOYD до запознанството си с РОДЖЪР на мемориална среща на ветераните, провел документално разследване, впечатлен от историята на музиканта.

То установило, че лейтенант ЕРИК УОТЪРС е загинал около 11:30 сутринта на 18 февруари, при десанта на съюзниците в Анцио, Италия. Това, което тогава е било открито поле, днес е център на градче Априлия.

ШИНДЛЕР, който също участва в десанта при Анция, споделя пред вестник The Guardian:

Уотърс нямал никаква информация, къде е бил убит баща му. Когато научих това, се сетих, че трябва да има информация в така наречения военен дневник. Не бях сигурен, обаче, че са го запазили през всичките тези 70 години.

Вече се разбрах с градския съвет в Асприлия да бъде открита паметна плоча на 18 февруари и УОТЪРС ще може да присъства на церемонията.”

В знак на благодарност, легендарният музикант е написал поема, озаглавена 'One River', с посвещение за стария войник - “На Хари с признателност.”

ШИНДЛЪР завършва разказа си с думите: “Това може да му помогне най-после да завърши своята собствена война.”


 

Източник: classicrockmagazine.com