Изродите INSANE CLOWN POSSE съдят ФБР

13 Януари 2014
news page

INSANE CLOWN POSSE дадоха под съд Американското министерство на правосъдието и ФБР едновременно.

Причината е, че двете институции са включили в списка си с гангстерски организации в страната и сдружението на феновете на хип-хоп бандата, известни като 'Juggalos'.

Съдебният
иск е подаден в средата на миналата седмица във Федералния съд в Мичиган от двамата музиканти - ДЖОУЗЕФ БРУС (Violent J) и ДЖОУИ ЪТСЛЪР (Shaggy 2 Dope), както и 4-ма фенове на групата, с мотив, че са нарушени конституционните им права на себеизразяване.

Според тях, 'The Juggalos' са подлагани често на репресии от страна на полицията само и единствено поради принадлежноста им към фенклуба и специфичния им начин на обличане.

"Когато разбрах, че попадаме в "черния списък", много се смях. Нямах представа, колко сериозно ще се окаже това. Сега вече е като разрастваща се болест - нанася вреди на всичко, което правим с ICP. Трябва да се борим до смърт, защото няма и капка истина и защото е глупаво и адски тъпо." - споделя VIOLENT J.

"Това не е ганг, това е семейство - различни мъже и жени, обединени от любовта към нашата музика и нищо повече. Как може това да е опасност или заплаха за обществото? ФБР трябва да разбере това. Ще се борим за изчистване на името на нашето Juggalo семейство. Няма да позволим да се отнасят с нас, като с боклуци." - допълва SHAGGY 2 DOPE.


 

Източник: wenn.com