UB40 разделени на ДВА ЛАГЕРА - БОРЯТ се за ИМЕТО

27 Януари 2014
news page

Бивши и настоящи членове на UB40 започнаха битка за името на популярната реге банда.

Вокалистът АЛИ КЕМБЪЛ, който напусна през 2008, се е сдружил отново с МИКИ ВЪРЧУ и АСТРО, който също се оттеглиха миналата година, а сега тримата ще запишат нов албум и планират серия концерти.

"Тримата основатели са пак заедно, за да свирят на живо и записват отново като UB40." - се казва в разпространеното от тях прессъобщение.

То разгневи членовете на настоящия състав на групата, в който са петима от съоснователите, в това число и братята на АЛИ - РОБИН и ДЪНКАН КЕМБЪЛ, който пое вокалите след напускането на АЛИ.

Те обявиха твърдата си решимост да търсят правата си в съда и вече са предприели консултации със своите юридически съветници:

"Изумени сме от опита на бивши членове на групата да откраднат марката UB40, бизнеса и наследството, които стоята зад него... Али многократно се е опитвал да дискредитира своите братя и бивши колеги чрез медиите и по други начини, но този нов опит да обърка и манипулира фенове на UB40 е просто жалък.
 
Разочаровани сме от желанието му да действа по този начин, но не по-малко сме разочаровани от Астро, който се е присъединил към него... Така че, Али, Мики и Астро сега ще се срещнат с нашите адвокати".
 

Източник: wenn.com