НОВИЯТ ВОКАЛИСТ на NAZARETH е ЛИНТЪН ОСБЪРН

24 Февруари 2014
news page

NAZARETH обявиха, че ангажират за постоянен вокалист шотландеца ЛИНТЪН ОСБЪРН, който влиза на мястото на титуляра ДАН МАКАФЪРТИ.

Той припадна два пъти на сцената в рамките на по-малко от месец миналото лято и групата обяви, че най-вероятно ще прекрати дейността си, но сега се оказва, че има други планове.

Роденият преди 41 години в Единбург ОСБЪРН пее професионално от ранната си младост.

След страшно много прослушвания, дойде ЛИНТЪН и ни втрещи с гласа, присъствието и стила си." - се казва в официалното съобщение на NAZARЕTH.

"Освен това се оказа, че е и супер пич! Ентусиазмът и енергията му ни подействаха като инжекция, която дойде след чувството на загуба и тъга, поради внезапното оттегляне на нашия брат ДАН.


Самият МАКАФЪРТИ е дал благословията си на ОСБЪРН (на снимката), след като станало ясно, че двамата споделят обща любов към ЛИТЪЛ РИЧАРД и най-ранния рокендрол.

NAZARETH ще издадат новия си студиен албум до края на годината и вече започнаха репетиции за предстоящото турне в новия си състав, в който, освен единствения оригинален член - ПИЙТ АГНЮ на бас, са и синът му ЛИЙ на барабани, ДЖИМИ МЪРИСЪН - китара и ОСБЪРН.

 

Източник: classicrockmagazine.com