ГИЛЪН ще пее 'SMOKE ON THE WATER' с ХИЛЯДИ КИТАРИСТИ

03 Юли 2014
news page

ИЪН ГИЛЪН ще участва в масовото събиране на китаристи във Великобритания.

Певецът си взима отпуск от DEEP PURPLE, за да участва в събитието, което ще се състои на 6 септември на плажа Лайм Реджис, Дорсет под името 'Guitars On The Beach'

Той сам се е свързал с организаторите, след като чул, че намерението им е да подобрят световния рекорд за най-много китаристи-аматьори, които свирят едновременно, при това именно 'Smoke On The Water' е гвоздеят в програмата.

Чух, че вероятно ще направите 'Smoke..' с толкова много китари и ако това е така, мога да ви предложа да се включа, ако имате нужда от певец.”

"Получихме това съобщение от самия Гилън и направо обезумяхме. Това е страхотно!" - потвърди главният организатор на 'Guitars On The Beach' - ДЖЕФ БЕЙКЪР.

Шоуто се състоя за първи път миналата година, когато събра 2267 китариста от всякакъв калибър от цяла Великобритания, с което подобри националния рекорд за най-голямата британска група. Те изсвириха 'Rave On' на БЪДИ ХОЛИ.

Тази година, амбицията на организаторите е да надминат това постижение. Ще бъдат изпълнени три песни - отново 'Rave On', но този път и 'Rocking All Over The World' на STATUS QUO и 'Smoke On The Water'.

Настоящият световен рекорд бе поставен през 2009, когато на фестивал в Полша се събраха общо 6546 китаристи.

Записванията се приемат в сайта на събитието.
 

Източник: classicrock.teamrock.com