Британският фестивал SONISPHERE е отменен за тази 2015 година

17 Януари 2015
news page

Британският фестивал SONISPHERE бе внезапно отменен за тази 2015 година. Новината бе съобщена снощи, в 20:00 БГ време в официалния сайт и във Facebook и Twitter, като организаторите обясниха, че причината е в това, че не са успели да ангажират "достатъчно добър" пакет от групи.

"Екипът на Sonisphere с неудоволствие трябва да съобщи, че това лято няма да има Sonisphere във Великобритания. Работихме много, за да осигурим  групи, които отговарят на нивото на фестивала, на също така и за провеждането му през уикенда, за да не съвпада с други събития, които според нас ще привлекат рок феновете
.

"За съжаление, последните ни надежди, че ще успеем, угаснаха и вече е ясно, че няма да можем да направим фестивала тази година. Както сме подчертавали преди, Sonisphere ще се случва само, когато е на високо ниво, и нямаме намерение да променяме това.

"Пожелаваме на всички рок фенове страхотно лято с всички фестиали и концерти, които вече са обявени. Възнамеряваме да се срещнем с вас отново 2016."

Миналата година, основните имена на британския SONISPHERE бяха METALLICAIRON MAIDEN и THE PRODIGY. През 2012, фестивалът също беше отменен.
 

Източник: classicrock.teamrock.com