Бащата на ОДЕРУС УРУНГУС съди GWAR - откраднали урната на сина му

07 Април 2015
news page

УИЛЯМ БРОКИ - баща на покойния певец на GWAR - ДЕЙВ БРОКИ, съди живите членове на групата, като ги обвинява, че са откраднали урната с  праха на сина му заедно с няколко бас китари, негови идеи за дизайн, както и че го лишават от отчисления.

Жалбата е била подадена в четвъртък в съда в Ричмънд, Вирджиния - там където започна историята на GWAR през 1984, съобщава NBC News.

ДЕЙВ БРОКИ, по-известен под сценичния си псевдоним ОДЕРУС УРУНГУС, почина едва 50-годишен от свръхдоза хероин миналата пролет.

Баща му, който според документите е наследник на сина си, търси обезщетение от 1 милион долара и си иска урната обратно.

Част от сумата са дължимите пари от последното турне на GWAR в периода февруари-март 2014 и последните концерти с ОДЕРУС УРУНГУС. Според бащата, колегите от групата се опитват да се възползват от славата на покойния си вокалист и да изкарат пари от нея, без разрешение и като лишат него - законния наследник от неговия дял.  

Нарушенията, според него, започнали още на другия ден след смъртта на младия БРОКИ, когато мениджърът на GWAR подписал договор за издаване на серия преиздания на групата и й позволил да използва името на покойника за различни сувенири.  

Източник: bravewords.com