ФИЛ РЪД - барабанистът на AC/DC осъден на 8 месеца домашен арест

09 Юли 2015
news page

ФИЛ РЪД - барабанистът на AC/DC бе осъден на 8 месеца домашен арест, след като бе признат за виновен в притежание на наркотици и отправяне на заплахи за убийство.

Той ще трябва да "излежи" присъдата в къщата си на плажа в новозеландския град Туаранга, но ако наруши условията, ще бъде преместен в затвор.

В началото на делото, роденият в Австралия 61-годишен музикант не се признаваше за виновен, но през април промени тактиката на защитата си. Прокуратурата настояваше РЪД да влезе за 7 години зад решетките, но адвокатите на практика спечелиха делото с това решение на съда.

Историята започна на 6 ноември, след като в дома му бяха открити марихуана и метаамфетамини от полицаи, които отишли да му зададат няколко въпроса, след оплакване от бивш служител в неговата фирма, че е бил заплашен със смърт.

РЪД разказа, че е уволнил няколко от своите служители, след провала на соловия му албум 'Head Job' през август.

Месец по-късно, той се обадил на свой съдружник в Австралия и му казал, че иска от него "да се погрижи" за един от бившите служители - твърдеше обвинението. В последвал телефонен разговор, той предложил на съдружника "200 000 новозеландски долара, (135 000 американски $) както и мотор и една от колите си или къща", което човекът възприел като възнаграждение за "услугата".

РЪД се обадил и на жертвата, за да й каже: "Ще дойда и ще те убия." 

Първоначално, обвинението бе в поръчка на убийство, но бе замемено със заплаха за убийство. Адвокатът му настоятелно застъпваше тезата, че става дума за "обикновено гневно телефонно обаждане", както и, че присъда за наркотици би довела до сериозни финансови последствия за клиента му, защото ще му попречи да пътува до някои страни с групата си.
 
В момента, РЪД не се води член на AC/DC и не е получил покана от колегите си да се присъедини към тях за турнето в Нова Зеландия и Австралия в края на годината.

 

Източник: bbc.com