Рейчъл и Джони от SKID ROW говорят за новия албум на бандата и някои слухове...

04 Октомври 2006
news page
Blasting-Zone.com наскоро взеха интервю от басиста на SKID ROW - Рейчъл Болан.
Ето част от това интервю:

Blasting-zone.com: Какво ви накара да се съберете отново?

Рейчъл: "Липсваха ни феновете. Получавахме стотици писма, в които хората пишеха колко много биха искали отново да се съберем, за да могат да ни гледат. Но след като се събрахме отново знаехме, че трябва да си намерим нов вокалист, защото вече се бяхме разделили със Себастиан Бах. Не искахме да преживяваме това отново, защото беше като брак, който не функционираше. Също така и обичта ни към музиката и към свиренето по концерти. Искахме да направим още музика като SKID ROW."

Blasting-Zone.com: По какъв начин успеха на бандата от преди влияе на начина, по който пишете музика и свирите?

Рейчъл: "Много е трудно да се каже, особено с този албум. Отнесохме се към него доста невъздържано. Просто написахме нещата, които харесваме и след като те бяха одобрени от всички ги включихме в албума. Понякога имаше неща, които пишем и си казвахме: 'Това звучи доста като 'Monkey Business'. Може би трябва да променим тази част…' И разни такива неща, които не ни афектираха много."

Blasting-Zone.com: Опитвате ли се да не гледате към миналото?

Рейчъл: "Не. Ние сме горди с нашето минало и обичаме феновете си, които имаме от този период, също както обичаме и новите си фенове. Не се опитваме да забравим всичко. Просто израстваме като група, както и всички останали."

Blasting-Zone.com: Когато започнахте да търсите заместник на Себастиан, колко вокалисти прослушахте преди да откриете Джони Солингер?

Рейчъл: "Ами в действителност Джони беше трети от общо шестима. След като чухме Джони, отменихме прослушванията на останалите трима. 'Той просто ни разби. Джони е доста добър и напълно разбира това, което се опитваме да постигнем, разбира SKID ROW и е невероятен вокалист…'"

Blasting-Zone.com: Кога разбрахте, че нещата със Себастиан не вървят? Имаше ли точно определена случка или момент?

Рейчъл: "Лично за мен мисля, че беше след първия ни албум…когато започнахме да ставаме доста известни."

Blasting-Zone.com: Наистина ли?

Рейчъл: "Да. Започнахме работа по 'Slave to the Grind' и се получи доста добре, но мисля, че беше по средата на това турне, когато започна напрежението сред нас. Започнахме всичко като група, а в един момент се оказа, че сме група и фронтмен. Ако някой има предложения и може да ги защити е едно нещо, но ако този някой се опита да отнесе заслуги за нещо, което не е направил е доста странно. Аз никога не бих направил подобно нещо, както и другите момчета. Но както винаги казвам "Има предостатъчно rock 'n' roll наоколо". Той си прави неговите неща, а ние си гледаме нашата работа, така сме щастливи."

Blasting-Zone.com: И няма никакъв шанс да се съберете отново със Себастиан?

Рейчъл: "Не. Няма смисъл. Ние сме щастливи с това, с което се занимаваме. Няма да рискуваме с нещата, които правим сега, само и само хората да кажат, че са ни гледали отново заедно. За нас е безсмислено. Носталгията може да бъде и хубаво чувство понякога. Ние имаме една фен база от онези дни, но също така имаме и нови. Да гледаш към миналото или да се връщаш назад би било ужасно глупаво."

Цялото интервю може да прочетете ТУК.


В интервю на MetalAsylum.net фронтменът на SKID ROW - Джони Солингер говори за новия звук и музикална насоченост на бандата, за слуховете за събиране със Себастиан Бах и някои клипове на бандата.
Ето част от интервюто:

MetalAsylum.net: Кзаваш, че новият ви албум - "Revolutions Per Minute" е нещо ново, което отива в нова посока. Какво е това, което различава този албум от предишните албуми на SKID ROW?

Джони: Мисля, че всичко зависи от това какво точно слушаме в момента. Не искаме да бъдем вкарвани в определени стилови граници. Искаме да работим извън тях и това може да разстрои някои от феновете ни, но ние не го правим, за да дразним почитателите си. Имам предвид "When God Can't Wait" е много добро ирландско-американско фолклорно парче и аз много го харесвам и когато имаш нещо като "Another Dick in the System", където името говори само за себе си и "You Lie", което започва като пънк парче, а след това се променя към хардкор. Както казва и заглавието на албума - "Revolutions Per Minute" е да се движиш стремглаво напред, докато настъпваш педала на газта, за да се движиш още по-бързо.

MetalAsylum.net: SKID ROW се утвърдиха като хеви-метъл банда с албуми като "Slave to the Grind" и донякъде с "Subhuman Race". С новия албум и "Thickskin", звука и стила ви изглежда доста по-модерен и дори пънкарски. Какво доведе до тази промяна и каква част от нея е съзнателна?

Джони: Аз и Рейчъл винаги сме харесвали пънк музика и дори в някои от ранните албуми на SKID ROW това е очевидно. Рейчъл винаги е смятал SKID ROW за пънк банда с влияния от хард рока. Може е малко по-очевидно в новия ни албум, но в него също така присъстват хард рок и олд скуул метъл. Не искахме да правим "Slave to the Grind 2006".

MetalAsylum.net: Има ли някакви истории или слухове, които искаш да изясниш?

Джони: Не…. е, има един слух, който се появява доста често и е за събирането на бандата в оригиналния състав. Това не е вярно и не мисля, че някога ще стане, защото всички са щастливи с това, с което се занимават в момента. Ние сме в този състав вече доста дълго време и наистина приветствам нови клюки и слухове, забавно е. Ние сме като една отворена книга, няма тайни и скрити неща. Ние просто искаме да свирим rock'n'roll докато сме живи.
Новият ни албум излиза на 24 октомври от SPV и това е една нова глава в книгата за SKID ROW.
Това не е SKID ROW, който вашите родители са познавали и ще видим как ще реагира и публиката. Не се опитваме да ви залъгваме със стари неща.

Цялото интервю с Джони може да прочетете ТУК.
Източник: blabbermouth.net