DIMMU BORGIR започват записите на нов албум - днес

10 Октомври 2006
news page
DIMMU BORGIR започват записите на новия си албум в Швеция с Фредрик Нордстрюм.

"Най-накрая пристигнахме в студио Fredman. Сега то се намира извън Гьотеборг на забравено от Бога място по средата на нищото, което просто е перфектно.

Нещата не започнаха, както ги планирахме и както обикновено бяхме пресметнали апаратурата си грешно и се оказахме с една кола по-малко. Но все пак ние сме само музиканти, разглезени от екипите, които по принцип се грижат за нас, така че след като няма кой да обвиняваме обвиняваме тях, защото ги няма...

Утре започваме със записите на барабаните и ще ви държим в течение на всичко, което се случва. Много сме ентусиазирани за новите ни неща и нямаме търпение да започнем!" - каза китаристът на бандата.

Преди време DIMMU BORGIR станаха първата група на компанията Nuclear Blast USA, която продаде над 100,000 копия от един единствен албум - "Death Cult Armageddon" (2003 година) според Nielsen SoundScan.

Видеоклип на DIMMU BORGIR към парчето "Sorgens Kammer – Del II" може да гледате ТУК. Видеото е снимано миналата есен в Швеция, а режисьор е Патрик Улаеус.
Източник: blabbermouth.net