Финалите на българския W:O:A METAL BATTLE 2016 са от 2 до 5 юни

10 Март 2016
news page
Три месеца и половина, след бе обявено началото на конкурса за български групи W:O:A METAL BATTLE BULGARIA, организаторите съобщават, че 36 групи участват в надпревара за участие на един от най-големите фестивали в света.
 
Финалите на конкурса ще се проведат в периода 2-5 юни на откритата сцена на 'Маймунарника' в Борисова градина. На 2,3 и 4 юни са полуфиналните кръгове, а на 5 юни ще е финалът.
 
В конкурса могат да участват само Български групи без подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период.

Те трябваше да изпратят своите заявки в периода от 1 декември 2015 година до 5 февруари 2016. Победителят ще представи българската сцена на международния финал на 'WACKEN OPEN AIR', а групите от конкурса ще са в основата на селекцията за последващите събития организирани от Bgtsc.
 
Групите отговорили на всички изисквания и полуфиналисти са: 
 
40 Days Later, 8 m/s, Adrenaline Overload, Aegonia, Anekdot, As Orchids Wither, Badcast, Bendida, Beyond Faith, Chaplin's Dream, Ciroza, Citizen Erased, Corecom, Crashbrake, Cupola, Dishonored, Dumbfound, Eufobia, Fat White Chiefs, Fragments Of Existence, Hellrider,  hereAndNow, Khanъ, lieVeil, Lost In Eternity, Magnetic, Maze, New Disease, Occultum, Rifflejack, Shadow Box, Terravore, Vokyl, WOPS, Yuvigi, Zuum
 
Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената.  На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети осигурени и този път от музикален магазин Music Division. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща. Програмата по дни на провеждане ще бъде обявена възможно най-скоро! 
 
Победителят на първото издание на конкурса от миналата година Dash The Effort станаха първата българска банда свирила някога на сцена на Wacken Open Air
Източник: bgtsc.eu