Пати Смит говори за затварянето на клуб CBGB

16 Октомври 2006
news page
Очаква се клуб с легендарното име CBGB да отвори отново врати в Лас Вегас, но Пати Смит, която изпълни последния концерт в оригиналния клуб снощи (15 октомври), няма да свири на новото място.

Тя каза пред журналисти, които бяха дошли на нейния саундчек, че се чуства у дома в оригиналния клуб CBGB в Ню Йорк.

"Трябваше да свирим в Лас Вегас преди 4 години и бяха продадени 85 билета. Наложи се да отменят шоуто. Никога не съм била там. Когато продадеш само 85 билета от 2,000 ти дори не стъпваш в този град." - каза Пати.

Говорейки за затварянето на клуба, Смит каза, че е оптимистка и смята, че новите банди ще успеят да намерят свой дом където да свирят за в бъдеще.

"CBGB е състояние на ума. И сега това, което ще се случи е, че всички млади хора ще намерят нови клубове по света, където да се забавляват и на тях няма да им пука за CBGB, защото ще има нови места за тях, а те винаги са по-важни."

Тя също така отдаде почит на собственика на CBGB - Хили Кристъл, който приветства пънк музиката в клуба си през 70-те години, когато никой друг не го направи.

"Хили вярваше в нас, той не ни съдеше и винаги ни намираше работа, както и тази вечер. Той беше наш приятел, шампион, а в онези дни нямаше много хора като него и ние сме му много благодарни."
Източник: nme.com