Според дизайнера на новата METALLICA - приликите с CROWBAR са случайни

14 Декември 2016
news page

Един от основните дизайнери на новия албум на METALLICA -'Hardwired... To Self-Destruct' - Димитрий Шебланов отрече каквото и да е било влияние от обложката на класическия CROWBAR от 1998 - 'Odd Fellows Rest'.

 
Пред списание Decibel, той си позволява и доза арогантност с думите "кои по дяволите са CROWBAR?..."  
 
"Двете обложки може и да изглеждат подобно, но намеренията са доста различни. Но, наистина, беше доста шокиращо, когато се оказа, че има нещо, което изглежда по подобен начин. Аз никога не бях чувал за тази група, нито музиката й. Още по-интересно е, че тя също свири метъл."
 
Шебланов продължава:

"Ще ви разкажа забавна история - печатът на нашата корица излезе във вторник, а в петък или в събота, ние отидохме в Минеаполис, където METALLICA свиреха, а обложката се прожектираше на екраните.

След това, на партито с бандата, разговоряхме с тях и с мениджърите им за коментарите за обложката. Някой спомена работата с CROWBAR. Интересното е, че реакцията на всички беше - 'Who the fuck is CROWBAR?'

Това ни накара да се чувстваме малко по-добре, защото първоначално бяхме в шок, но когато се оказа, че и други хора в общността също не са чували изобщо за тях, решихме, че не е кой знае какво. След като те не са кой знае колко известни, нямаше особено много хора да си помислят, че сме копирали
."
 
В същото време, вълна на недоволство и присмех от страна на феновете по целия свят, които откриха приликата още в началото, заля социалните мрежи.
 
Лидерът на CROWBAR - КЪРК УИНДСТНИЙ беше един от първите, които отбелязаха сходствата в дизайна на 'Odd Fellows Rest' и 'Hardwired…To Self-Destruct', като написа във Facebook:

"Ако трябва да сме честни, след турнето с могъщите METALLICA, когато още бях в DOWN, аз знам, че пичовете знаят кои са CROWBAR. Но въпреки това, сериозно се съмнявам, че който и да е от членовете на METALLICA е откраднал идеята от нас. Може би художникът? Както и да е - идеята е готина!!! А, сега, Джеймс и Ларс - отивайте да слушате 'Odd Fellows Rest'!!! Ха ха ха."
 
Дизайнерът на 'Odd Fellows Rest' се казва ДЖОН БУТИНО.
 
Албумът на METALLICA - 'Hardwired...To Self-Destruct' излезе на 18 ноември от техния собствен лейбъл Blackened Recordings.
Източник: blabbermouth.net