"Фрактура" навършва 9 години след седмица

18 Юни 2007
news page

На 25 юни 2007 г. единственото специализирано предаване за рок и метъл музика в българския телевизионен ефир, “Фрактура”, ще навърши девет години. По този повод, телевизия ММ ще посвети нощта на 24 срещу 25 юни (неделя срещу понеделник) именно на “Фрактура”. В часовия интервал от 0:30 до 6:00 ч. феновете на екстремната музика ще могат да видят най-интересното, излъчвано в предаването през годините - интервюта със световноизвестни музиканти, концертни репортажи и любопитни материали.

Създателят и водещ на “Фрактура”, Васко Катинчаров, коментира годишнината по следния начин: “Девет години са огромен период, особено за такъв вид специализирано телевизионно предаване. Фактът, че то продължава да съществува неизменно в програмата на ММ, говори ясно, че е намерило точната си аудитория, която го гледа всяка седмица. Различните ръководства на телевизията винаги са оценявали неговата важност и “Фрактура” винаги е спомагало за добрия имидж на ММ. Благодарен съм и на всички рок фенове в България, защото именно те са истинската причина “Фрактура” да празнува деветата си година в ефира на музикалната медия на България!”

Началото на “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през 1998 г., който през всичките тези години (или общо 468 предавания) си остава неизменен автор, водещ и сценарист на най-старото предаване в ефира на телевизия ММ. Самото шоу е позиционирано всяка седмица в неделя от 22:00 ч. с пълно повторение в сряда от 01:00 ч., като в продължение на 120 минути зрителите получават информация за най-актуалните събития от света на рока и гледат премиерни видеоклипове. Другите акценти са гостите в студиото, интервюта и репортажи от концертите в България.

Happy birthday, Fracture!

Източник: MMtv.bg