SICK OF IT ALL съдят MOBB DEEP и дрехите 'Supreme' за откраднато лого

18 Октомври 2023
news page

Едни от предводителите на хардкор движението в Ню Йорк - SICK OF IT ALL са внесли в съда жалба срещу хип-хоп дуото MOBB DEEP и фирмата за дрехи Supreme.

Според тях, ХАВОК и ПРОДИДЖИ - двамата от MOBB DEEP са откраднали логото на SICK OF IT ALL с контурите на дракон.

Горе в ляво виждате емблемата на бандата - вдясно това на дуета.

 
SICK OF IT ALL ползват логото още от 1987, а повод за съдебния им иск е нова колекция фланелки и шапки, която Supreme пусна на пазара през юни тази 2023 съвместно с MOBB DEEP.
 
Хардкор бандата подчертава, че неправомерното използване на тяхната емблема обърква потребителите и медиите и нанася вреди на оригиналните й притежатели, които са именно SICK OF IT ALL.       

Това не е първият сблсъкът между двете страни по темата - SICK OF IT ALL алармираха още през 2003, че има посегателство срещу тяхното лого. От своя страна, ПРОДИЖИ от MOBB DEEP, който почина от левкемия през 2017, твърдеше, че е видял тази рисунка на стената на едно студио за татуировка още като дете и това е била първата татуировка на ръката му.

Според него, двамата с ХАВОК планирали това да е символът на MOBB DEEP, но получили предупредително писмо, което ги уведомявало, че нямат право, защото вече се ползва от популярна хардкор група.

"Беше някаква подобна тъпотия, но ние не й обърнахме внимание, защото бяхме направо деца." - признава ПРОДИДЖИ през 2011 в интервю за друга фирма за дрехи - Mishka NYC.
 
Източник: blabbermouth.net