ФРАНК ФАРИАН - продуцентът на BONEY M и MILLI VANILLI почина на 82

24 Януари 2024
news page

ФРАНК ФАРИАН, знаменитият германски продуцент, е починал вчера на 82-годишна възраст в дома си в Маями, Флорида.

Той създаде в края на 70-те BONEY M., като написа хитовете им и дори изпя вокалите, като остави официално обявения за певец БОБИ ФАРЕЛ да си отваря устата на плейбек пред телевизионните камери и на сцената. Сред другите му успешни проекти в онази епоха беше ERUPTION, също добили огромна популярност и у нас.

В края на 80-те, ФРАНК ФАРИАН се оказа в центъра на колосален скандал след разкритието, че в управлявания от него дует MILLI VANILLI, официалните лица РОБ ПАЙЛЪТЪС и ФАБЛИС МОРВАН, всъщност изобщо не пеят, а също се представят на плейбек, докато записите на вокалите се правят от различни наети певци като ЧАРЛС ШОУ, ДЖОН ДЕЙВИС, БРАД ХОУЕЛ и други.

 
MILLI VANILLI дори бяха принудени да върнат наградата "Грами", получена през 1990, и срещу тяха бяха заведени общо 26 съдебни дела за измама.
 
ФРАНК ФАРИАН обаче продължи да работи и през 1986 дори продуцира албума на МИЙТ ЛОУФ - 'Blind Before I Stop', а през 1995 постигна много голям световен успех с работата си по хита на LA BOUCHE - “Be My Lover”.
 
 
Източник: consequenceofsound.net