ДЖАК РЪСЕЛ - оригиналният певец на GREAT WHITE почина на 63

16 Август 2024
news page

ДЖАК РЪСЕЛ - оригиналният певец на GREAT WHITE е починал, съобщиха неговите близки.

Тъжната новина идва само месец, след като самият музикант обяви, че е принуден да се оттегли от сцената, защото лекарите са му поставили две диагнози.

Официалните наименования на двете заболавания на български са: Деменция с телца на Леви и Множествена атрофия на системата.


РЪСЕЛ е издъхнал, обграден от членовете на семейството му и най-близките му приятели.
 
Роден е в Монтебело, Калифорния, през 1960 и от много ранна възраст разбира, че иска да бъде рок звезда, вдъхновен от 'Help' на THE BEATLES 

Включва се в първата си група едва 11-годишен, а през 1979 създава DANTE FOX заедно с китариста МАРК КЕНДЪЛ

Бандата сменя името си на GREAT WHITE по препоръка на бъдещия мениджър на GUNS N' ROSES - АЛАН НИВЕН и прави големия си пробив с третия си албум 'Once Bitten' през 1987, който става платинен, благодарение на хит-синглите 'Rock Me' (вижте долу) и 'Save Your Love'.
 
РЪСЕЛ напуска GREAT WHITE през 1996, за да се впусне в солова кариера, но не след дълго се завръща и все пак групата се разпада през 2001. 
 
Животът на певеца ще бъде променен завинаги две години по-късно, когато по време на концерт на неговата формация JACK RUSSELL'S GREAT WHITE в Роуд Айлънд избухва пожар, при който загиват над 100 души и са ранени 230.
 
През 2006 РЪСЕЛ се завръща в събралите се отново GREAT WHITE, но три години по-късно пак си тръгва, заради сериозна контузия на гръбнака, получена при падане у дома. 

Соловата му група JACK RUSSELL'S GREAT WHITE беше активирана отново през 2011, а дебютният албум 'He Saw It Comin'' се появи през 2017. Последният й концерт беше на 6 арил тази година на фестивала Ground Zero в Бандера, Тексас.  
 
Източник: loudersound.com