ФРEД ДЪРСТ от LIMP BIZKIT съди 'UNIVERSAL' за 200 милиона долара

09 Октомври 2024
news page

ФРЕД ДЪРСТ - вокалистът на LIMP BIZKIT съди издателите на групата, Universal Music, за неизплатени отчисления на стойност 200 милиона долара.

Адвокатите на музиканта твърдят, че той не е получил "и един цент отчисления" през последните десетилетия, а групата не била единствената ощетена от музикалния гигант.

Искът е бил подаден във Федералния съд в Лос Анджелис вчера, 8 октомври.
 
Делото вероятно ще се проточи, защото опитните юристи на Universal се опират на договора с LIMP BIZKIT, който бил стандартен.

Според това типово споразумение, музикантите получавали аванс, за да запишат албум и тази сума се прихващала след това от продажбите на албумите, а до отчисления се стигало чак, след като всичките тези пари се били върнали във фирмата.
 
Според ДЪРСТ, Universal настоявали, че LIMP BIZKIT са похарчили 43 милиона долара аванси за албумите през годините и все още били твърде далече от достигането им в продажбите. 

В същото време, LIMP BIZKIT се водят за една от най-успешните американски формации от края на 90-те и началото на новото хилядолетие. Дебютът им 'Three Dollar Bill' продаде над 2 милиона копия, при това само в Щатите.Следващият, 'Significant Other' стигна дори 7 милиона копия, а за най-голяма търовска победа се смята 'Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water' с осем милиона копия.

Ще следим развоя на случая с голям интерес. През 2021 LIMP BIZKIT се завърнаха, след десет години пауза и новият им албум 'Still Sucks' беше приет добре от феновете. Групата току-що завърши лятното си концертно турне.
Източник: loudersound.com