The Hellacopters обясняват решението си да издадат албум с кавър версии.

29 Април 2008
news page

От щаба на Шведската група, основана и предвождана от бившия барабанист на Entombed Нике Андерсон, решиха, че трябва да обяснят на феновете си причината, поради която издават албум с преработки на чужди песни:

"Ако още не сте забелязали, новият ни албум 'Head Off', е съставен от парчета, които не сме писали. Преди обаче да изкрещите: "О, не! Още един албум с кавъри!", ни се иска да изясним някои неща. Идеята за този диск възникна преди около две години. Решихме да запишем песни на други хора, които са прекалено добри, за да останат нечути от никого. В момента рокенролът не може да се похвали с блестящо здраве. Съществуват супер яки банди, които правят убийствени песни. Просто човек трябва да се поразрови. Тези песни БИ ТРЯБВАЛО да бъдат по първите места на музикалните класации, но, както всички знаем, светът не е идеален. Не казваме, че като сме ги записали, ще ги бутнем в чартовете, но може би малко повече хора ще се заинтересуват от произхода на тези музикални диаманти. Избрахме 50 песни, които късат глави, но трябваше да ги ограничим само до 20. Спряхме се на онези, които ни подхождат.

Решението групата да спре да съществува беше взето след записите и няма нищо общо с 'Head Off'. Така се случи, че това ще бъде последният ни студиен албум и ние се пнадяваме, че ще го харесате.

Защо пазихме това в тайна? Ами защото не искахме да обявяваме, че издаваме албум с кавъри. Искахме хората да приемат това като нашият нов албум, а не да го посрещнат с предразсъдъци. Искахмехората да чуят албума такъв, какъвто си е- нашият нов албум. Точка."


Ето и песните от 'Head Off' (включително и техните оригинални изпълнители):

01. Electrocute (DEMONS)
02. Midnight Angels (THE PEEPSHOWS)
03. (I'm) Watching You (THE HUMPERS)
04. No Salvation (THE TURPENTINES)
05. In The Sign Of The Octopus (THE ROBOTS)
06. Veronica Lake (NEW BOMB TURKS)
07. Another Turn (THE MAHARAJAS)
08. I Just Don't Know About Girls (ASTEROID B-612)
09. Rescue (DEAD MOON)
10. Throttle Bottom (GAZA STRIPPERS)
11. Making Up For Lost Time (THE BELLRAYS)
12. Darling Darling (THE ROYAL CREAM)
13. Straight Until Morning (POWDER MONKEYS)
14. Acid Reign (THE YES-MEN)

Източник: http://blabbermouth.net