Естонска певица подгрява The Rasmus у нас

22 Декември 2008
news page

До концерта на култовите The Rasmus в София остава малко повече от месец! Атрактивните финландци ще направят своето първо шоу в България на 12 февруари в столичната зала Универсиада. Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.

Най-горещата новина около концерта е, че групата пристига у нас заедно с нашумялата млада певица Кърли. Тя съпровожда The Rasmus  по време на цялото им европейско турне и ще бъде подгряващ артист и на концерта им в София.

Кърли е едно от най-хитовите млади имена на съвременната музикална сцена. Тя е на 21 години и е родена в Естония, но през последните няколко години живее и работи в Ню Йорк. Детска мечта на младата певица е да бъде поп звезда и когато е едва 15-годишна, напуска родната си страна и заминава за Америка. Учи пеене, танци, актьорско майсторство и пиано.

 През 2001г. представя Естония на конкурса Евровизия, а две години по-късно уччаства в един от най-престижните шведски музикални фестивали „Melodifestivalen”. През 2006г. е забелязана от популярния лейбъл „Island Def Jam”, с който подписва договор и работи с един от най-добрите съвременни продуценти, композитори и тон инженери - Дейвид Морис.

Музиката на Кърли е интересна комбинация между поп, рок и нежни мелодични вокали. Преди броени месеци излезе дебютният албум на младата певица – „Love Is Dead”.

Европейското турне на хедлайнерите The Rasmus – „Black Roses Tour 2009” - част от което  е концерът им в София, стартира на 22 януари от Стокхолм и ще приключи на 4 април с концерт в Австрия. Най-новият сингъл на групата „Justify” излезе премиерно преди броени дни.
На концерта в София многобройните български фенове на групата ще имат шанса да чуят на живо парчета от най-новия албум на The Rasmus, както и супер хитове като  „In The Shadows”, “First Day Of My Life”, “Sail Away”, “Living In A World Without You”, “F-F-F-Falling” и много други.
Билети за концерта на 12 февруари могат да бъдат закупени на ценa от 30 лева от касите на Тикетпро в цялата тсрана, билетен център НДК и онлайн от ticketpro.bg 

Източник: SME