The Pomorians с концерти в България през януари

22 Декември 2008
news page

The Pomorians пристигат през м. Януари за три концерта в София, Пловдив и Стара Загора. Това е страничен проект на фронтмена на Артерия Янко Бреков и първия китарист на същата банда - Красимир Керкинов - Кемала.

Първият от серията концерти ще се състои на 24-ти Януари /Събота/ в пловдиския клуб "Петното", на 25-ти в Неделя The Pomorians ще се отправят към клуб "Jam" в Стара Загора, а ще завършат обиколката на 26-ти /Понеделник/ в клуб "Строежа" - София.

Китарното дуо, създадено през 2007-ма година и отново базирано в Амстердам, набира бързо популярност и през последните месеци успешно обикаля Франция и Германия, като наситеността на участията им често запълва до последния ден месечните календари. The Pomorians за разлика от Artery, са по-близо до ска и реге звученето плюс характерните гръцки и български етно мотиви.

За първите си концерти в България обаче, а именно предстоящите следващия месец, групата ще изглежда по коренно различен начин. The Pomorians ще загърбят акустичното звучене и ще се появят в четиричленен състав. Към Янко и Кемала на баса ще се присъедини Николай Хубенов - Хуби от Артерия, а барабанист ще бъде Васил Вутев от Пиромания.

Билети за шоуто на The Pomorians в София вече могат да бъдат закупени още от Ticketstream.bg, както и на място, в клуб Строежа. Тяхната цена е 10 лв. и 15 лв. в деня на концерта, като ще бъдат пуснати само 300 билета.

Продажбата на билети за двата последователни концерта на The Pomorians в Пловдив и Стара Загора ще се осъществява само на място в деня на събитието - съответно в клуб "Петното" на 24-ти Януари на цена от 10 лв. и в клуб "Jam" на 25-ти, където входът ще струва 5 лв.

Последното посещение на Артерия у нас мина при абсолютен интерес, като на концерта в София през Май, заедно с Jaya The Cat, Уикеда, Tea Break, Crowfish и La Muchedumbre, те препълниха Парти център 4 КМ, а ден по-рано направиха същото и в Пловдив. Едно от новите тогава парчета, което публиката чу и бе силно впечатлена, бе именно "Обичам" на The Pomorians.

Източник: