Певица от Южна Африка подсилва концерта на BLUBA LU

03 Април 2009
news page

Пени О Съливан е родена в Южна Африка, но получава музикалното си образование в Лондон.

"Страстта ми към музиката се роди в хола на баба ми в Африка, защото тя непрекъснато пееше госпъл", разказва Пени, която живее със семейството си в България от 2002 година.

В този свой "български" период, певицата омагьосва с присъствието си публиката в Swinging Hall, но също и от голямата сцена на зала 'България'.

Тази събота, 4 април, Пени О Съливан ще се включи в поредния уникален и грандиозен концертен експеримент на българската авангардна група Блуба Лу - 'Quadrotopia'.

Пени

За постигането на квадрофоничен съраунд ефект, в зала 3 на НДК ще бъдат построени 5 сцени около публиката, на които 18 музиканти ще свирят на живо. Този съраунд експеримент ще бъде уникален за музикалната сцена в България, а вероятно и в Европа.
 

'Quadrotopia' е шестият албум на дуото Константин Кацарски и Димитър Паскалев. В новия проект са включени 12 композиции. Музиката е богато оркестрирана за голям състав, във формат познат вече от проекта 'World Melancholy'. Вокалните партии в албума са на Димитър Паскалев и трите нови открития на Блуба Лу - Найма, Сихая и Пени О’Съливан.  Автор на оркестрациите е Константин Кацарски.

В началото на седмицата, Блуба Лу пуснаха първия сингъл 'The One' от новия албум. Тежкият и патетичен звук на парчето и класическият му рок-формат дават начало на един голям нов епос.

Албумът е разработен в стерео и съраунд версия. Композицията 'Monetary Slave' може да бъде изтеглена от сайта www.quadrotopia.net във формат MP3-surround, който е голямата надежда за оцеляването на съраунд музиката в света на джобните всичкоправещи устройства. В същия сайт може да чуете демо-подкаст на 'QAUDROTOPIA', публикувани са концептуални текстове, текстове на песните, снимки от създаването на проекта и други интересни материали. Блуба Лу възнамерява да публикува за безплатен даунлоуд съраунд версията на албума. 

Билети за концерта се продават на касата на НДК и в мрежите на ticketstream.bg и eventim.bg. Предварителна продажба 20лв, на място 25лв.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Източник: radiotangra.com