ALICE IN CHAINS довършват новия албум

14 Април 2009
news page

Групата е почти готова с първия си студиен диск от 14 години насам.

Според съобщение в официалния им сайт — "Бяха композирани и записани впечатляващи песни. Има страшно тежки рифове, но също и невероятно красиви тъжни парчета. Искрено се надявам този албум да върне ALICE IN CHAINS на върха.”

Автор на съобщението е The Baldy – агент, чиято функция е да пътува с групата по света и да изпраща на уебмастърите на AliceInChains.com - снимки, видео и блогове.

"В следващите няколко месеца, групата ще се посвети на дизайна на албума, интервюта за пресата, снимане на видео клип и планиране на турнета. Освен това, китаристът-вокалист Джери Кантрел и вокалистът Уилям Дювал ще трябва да решат, дали да хвърлят брадите си в морето или да ги дарят за научни изследвяния. (виж снимката долу)

До момента, за новия албум не се знае нищо повече. Това ще бъде звукозаписният дебют на групата с Дювал, който през 2006 зае мястото на покойния Лейн Стейли и това възроди Alice In Chains.
 
Записите на диска започнаха в края на миналата година и сега групата търси подходяща компания, с която да сключи договор за издаване.

Последният истински албум на ALICE IN CHAINS излезе през 1995-та. Лейн Стейли умря от свръхдоза през април 2002.

Бръснари

Източник: aliceinchains.com