Фен на METALLICA в Германия атакуван в дома си от полицията

28 Април 2009
news page

Според Джаки Ченг от компанията Ars Technica, RapidShare са предали IP данните на юзър, който е качил албума на Metallica – ‘Death Magnetic’ в своя RapidShare, един ден преди той да бъде официално издаден по целия свят.

За случая се разчуло, когато потърпевшият се оплакал, че в дома му нахлули органи на реда по сигнал на RapidShare. Говори се, че от  лейбъла на Metallica са поискали данните на юзъра, след което са помолили Deutsche Telekom да идентифицира човека посредством IP адреса му, преди да се обърнат към властите.

През януари 2008-ма, RapidShare бяха нападнати от Германската Звукозаписна Асоциация, която твърдеше, че именно те носят отговорност за файловете, качвани на сайта от потребителите. Регионалния Съд в Дюселдорф подкрепи това обвинение и нареди на компанията да проверява всеки един файл, за да предотврати пиратство. През октомври съдът нареди на RapidShare да се заеме активно със засичането и премахването на всякакви пиратски файлове, въпреки че от компанията твърдяха, че така или иначе имат специален екип, който се занимава само и изцяло с това.

Източник: blabbermouth.net