Кървава война във FEAR FACTORY

17 Юни 2009
news page

След като в края на април ви съобщихме, че китаристът Дино Казарес и вокалистът Бъртън Бел събират групата отново, за да участват във фестивали, сега останалите извън борда - Реймънд Херера (барабани) и Крисчън Олде Уолбърс (китара), заявяват, че тая няма да стане просто хей така.

В интервю за разпространяваното в цяла Америка радио шоу ‘Speеd Freaks’ в неделя, Херера е заявил: "Ние двамата с Крисчън, всъщност все още сме във Fear Factory! В момента тече голяма съдебна битка. Защото това, което се случи е, че Дино и Бъртън отново станаха приятели, направиха си нова група и решиха да я кръстят Fear Factory.”

"Те изобщо не са говорили с нас по този въпрос и се държат така, сякаш между нас няма договор! Обаче според този договор – във фирмата Fear Factory Incorporated сме и четиримата. Така че, в момента положението е - ние двамата срещу тях двамата. Патова ситуация! Не знам, какво ще стане в бъдеще със запазената марка, но при всички положения, това е една супер тъпа ситуация и виновни за нея не сме ние. "

През април, когато обявиха възраждането на FEAR FACTORY в английското списание Metal Hammer, на въпроса: “Къде са Реймънд Херера и Крисчън Олде Уолбърс?”, Бъртън Бел отговори:

“Това е като бизнес, който реорганизираме в момента. Обсъдихме всичко с Дино и решихме, че това е правилното решение. Като съоснователи на Fear Factory, двамата с него решихме да опитаме нещо различно. Каквото и да правим заедно, двамата с него – това винаги ще бъде Fear Factory!”

FEAR FACTORY планират мащабно турне, което ще мине през Източна Европа и Балканите през пролетта на 2010-та.

Повод за изказването на Реймънд Херера и Крисчън Олде Уолбърс е предстоящият дебютен албум на групата им ARKEA - 'Years In The Darkness', който излиза от Century Media в края на юли.  

ARKEA 

Източник: blabbermouth.net