ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА: Британското правителство ще спира интернет на хора, които дърпат незаконно от мрежата

25 Август 2009
news page

На лица, които често свалят музика и филми, ще бъде налагана забрана за достъп до интернет. Това предвижда нова поправка във внесения през юни доклад ‘Digital Britain’, която цели да утежни наказанията за тези, които рецидивно прибягват до незаконен даунлоуд.
 
Според BBC news, британския министър на икономика, лорд Питър Манделсън (на снимката) се е намесил лично, с цел да повлияе –налаганите наказания за интернет пиратство да станат по-строги.

Първоначално, докладът възлагал на Британската комисия за медийно регулиране (OFCOM) да реши, в срок до 2012-та година, как да бъдат санкционирани нарушителите. В официално изявление на министерството на икономиката от днес, обаче , срокът – 2012 година се определя, като "твърде дълъг за чакане".

Според доклада, установяването на нарушителите и предприемането на действия срещу тях, трябва да бъде осъществявано от доставчиците на интернет във Великобритания.
 
Асоциацията на интернет доставчиците (ISPA) се противопостави на това, с твърдението, че не би трябвало те да осъществяват "полицейски функции" в интернет и изрази "разочарованието си” от предложението, доставчиците да прекъсват акаунтите на своите потребители.

Решение на Европейския Парламент от месец май, тази година, обяви че прекъсването на достъпа до интернет на дадена личност, може да се смята за нарушение на човешките й права.

Източник: nme.com