ДЖОН АНДЕРСЪН определи намерението на YES да свирят без него, като "НЕУВАЖЕНИЕ"

07 Октомври 2009
news page

Деликатният и крехък вокалист настоява, че въпреки продължителните си здравословни проблеми напоследък, е бил готов да тръгне със своите колеги на настоящото турне, но те са препочели друг.

“Групата нае един човек от канадска трибют група на Yes и тръгна на турнето с него. Според мен, можеха да ме изчакат, докато се възстановя напълно.” - казва Андерсън пред английското Rock Radio.

Въпросният певец се казва Беноа Давид и бе избран за певец на YES от Крис Скауйър, Стийв Хау и Алън Уайт. В групата е и синът на Рик Уейкмън - Оливър на клавир.

ДЖОН АНДЕРСЪН не крие разочарованието си: “Бях болен в продължение на 5 години и стигнах дотам, че не можех да продължа. Трябваше да си взема пълна почивка и в крайна сметка претърпях 6 операции."

“Казах им, че вече съм готов да тръгна с тях, но те ми отговориха, ме вече имат договор с Беноа. Объркана ситуация!"

“Мисля, че това е неуместно и неуважително отношение към феновете. Хората са си купили билети, като са си мислели, че и аз ще участвам в турнето."

“Искам всички да научат, че така, както пожелавам на групата успех, аз все пак мисля, че те не трябва да изнасят концерти под името YES. Феновете трябва да бъдат известени, че аз не участвам в турнето.”

ДЖОН АНДЕРСЪН изнесе превъзходен акустичен концерт в София преди две години - РЕПОРТАЖ!

JON ANDERSON

Източник: classicrockmagazine.com