ВИЖ: заедно с PEARL JAM на сцената - КРИС КОРНЕЛ и ДЖЕРИ КАНТРЕЛ

08 Октомври 2009
news page

Очевидно живеем във вълнуващи времена за феновете на 90-те. Ако миналата седмица наши главни герои по радио Тангра Мега Рок бяха ALICE IN CHAINS, то тази – продължихме вълната с PEARL JAM. А колегите от популярното американско списание SPIN са в космоса от вълнение, защото се станали свидетели на нещо уникално във вторник вечер.
 
PEARL JAM свирят, като на сцената при тях последователно се качват Крис Корнел (ex-Soundgarden) и Джери Кантрел от Alice in Chains.

Това е последната от общо три напълно разпродадени вечери на PEARL JAM в Gibson Amphitheater в Лос Анджелис.

"Мисля, че понякога присъствието на един човек може наистина да промени силата на един концeрт!" – казва неочаквано Еди Ведър и въвежда на сцената Крис Корнел, за да изпълнят заедно ‘Hunger Strike’ – хитът на Temple of the Dog от 1991. Очевидно Ведър е прав, защото публиката изперква. Това ясно се чувства на видеото, въпреки че качеството не е много добро. А Корнел успява да хване всички високи тонове. Малко след това, на сцената излиза и Кантрел, за да удали солото на ‘Alive.’ 

ВИЖ видео за двата паметни момента – ДОЛУ!

HAIL HAIL

SPIN завършват със заключението: “В момента живеем във вълнуващи времена за феновете на алтернативния рок и грънджа от 90-те: новият албум на Pearl Jam - ‘Backspacer’ удари върховете на класациите и бандата излезе отново на кориците на списанията! Alice in Chains се завърнаха и правят концерти; що се отнася до Корнел, кой знае, може би завръщането на Soundgarden се подготвя: всички от групата бяха на този концерт във вторик, като за първи път бяха на едно място всичките заедно, от 13 години насам! Да се надяваме, че Корнел е готов – останалите пичове са!”

Източник: spin.com