ГОЛЯМАТА МЕТЪЛ ЧЕТВОРКА надвисва заплашително над България

30 Декември 2009
news page

METALLICA, SLAYER, MEGADETH и ANTHRAX първоначално щяха да участват в пакет само на версията на фестивала Sonisphere 2010 в Полша на 16 юни.

Оказва се, че 4-те Големи Траш Групи ще се придвижат пакетно и на следващите две дати на фестивала - 18 юни в Швейцария и 19-ти в Прага, Чехия.

Според официалния сайт на Sonisphere 2010, веднага след това идва ред на София, България, без обаче да се обявяват конкретни участници!

Според източник близък до организаторите, пожелал да остане анонимен, подробностите за двудневния софийски Sonisphere ще бъдат обявени към края на януари.

В различните държави, програмата на фестивала търпи нюанси и различни имена. В списъка от групи, които участват в програмата на Sonisphere 2010 в общо 11 европейски държави, освен 4-те изброени горе, засега участват и Iron Maiden, Алис Купър, The Cult, Iggy & The Stooges, Mastodon, Behemot, Motley Crue, Rammstein, Heaven & Hell, Motorhead и др. Програмата за всяка страна е различна, като продължават да се водят преговори и с други групи.

Според румънски източник, специално за България и Румъния, най-вероятната конфигурация за двете държави (Букурещ е 25 - 27 юни) ще бъде:

- Metallica + Slayer + Megadeth + Anthrax (в единия ден);

- Rammstein + Heaven & Hell + Alice In Chains  (в другия).

Организатори на Sonisphere 2010 в България се очаква да бъдат Balkan Entertainment Company и Марсел Аврам, които на специална пресконфереция в София вече обявиха концерта на AC/DC на стадион 'Васил Левски' на 14 май.

to be continued...

Източник: sonisphere.com