ЗАСТРЕЛЯХА БОБИ ЦАНКОВ

05 Януари 2010
news page

Радиоводещият Боби Цанков е бил убит днес, при престрелка в центъра на София - на ъгъла на ул. 'Самуил' и бул. 'Александър Стамболийски', съобщават редица онлайн издания.

Други двама мъже са ранени и са откарани в болница, потвърждават от от МВР. Тяхната самоличност все още не е изяснена.

Борис Николов Цанков се изяваваше с умалитеното 'Боби' в ефира на радиа като 'Вива' и 'Спорт', както и в някои ТВ програми от типа 'Играй и спечели'. Името му се свързваше с лица от подземния свят и превърна в олицетворение на радио измами и ниско качество на предаванията. 

От публикации в медиите през последните пет години става ясно, че срещу него има пет наказателни производства и около 40 граждански дела, а броят на измамените от него надхвърля 1000 души. Трийсет и седем от жертвите на водещия са завели дела с обвинения в измама в размер на общо 136 000 лева.

Непочтените операции са извършени между 2001 и 2003 г., когато Цанков е водещ на предавания и радиоигри в програмите на радио 'Спорт' и радио 'Вива'. На 18 май 2004 обвинителният акт срещу него е внесен в Софийския районен съд. В периода 2003-2006  Цанков многократно е задържан и отново пускан на свобода. Междувременно, името му се свързва с наркобосове и престрелки, а срещу самия него са извършени два бомбени атентата. През 2006-2007 идват и първите, макар и условни, присъди.

Dnes.bg припомня, че в средата на ноември полицията арестува Стефан Бонев, по-известен като Сако и сочен за наркобос.

Тогава той бе задържан за заплахи за убийство срещу Боби Цанков.

Веднага след ареста му, Сако обяви, че с ареста и доносите срещу него, Цанков вече е подписал смъртната си присъда.

Той бе пуснат от ареста три дни по-късно срещу гаранция от 1000 лева.

ВИЖ Последното интервю на Боби Цанков е в предаването 'Горещо' по Нова телевизия.


Източник: dnes.bg