БЪЛГАРИЯ срещу ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ

07 Януари 2010
news page

След като редица световни рок и метъл групи изразиха мнението си по повод GMO - генно модифицираните организми, сега и в България има раздвижване по този въпрос!

Родители регистрирани в интернет портала БГ-МАМА ни изпратиха важно съобщение:

"Във връзка със започнатите от Правителството и Народното събрание промени в Закона за генетично модифицираните организми, ние 

НАСТОЯВАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ ЗОНА, СВОБОДНА ОТ ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ!"

В отворено писмо, което вече е внесено и до посочените институции се изреждат причините за това настояване. ПРОЧЕТИ ПИСМОТО ТУК

В подкрепа на исканията си, БГ-МАМА са създали и петиция, която само за два дни е събрала над 700 подписа. ВИЖ ТУК!

NO GMO 
Анти ГМО демонстрация в Париж

Нещо повече, БГ-МАМА организират съвместно с неправителствени организации и граждански групи ПРОТЕСТ:
 
Дата и час: 13 януари 2010 г., 11.30 – 13.00 ч.

Място: До северния вход на Народното събрание, в западния край на градинката между Ректората на СУ 'Св. Климент Охридски', Националната художествена академия и Народното събрание – извън охраняемата зона на Народното събрание.

Цел: Гражданско присъствие до сградата на Народното събрание с настояване да не се приемат предвидените промени в Закона за генно-модифицираните организми (ГМО) и връчване на отворени писма и петиции. Срещи и разговори с депутати от Комисията по земеделие и гори и Комисията по околна среда и води, на северния вход на Парламента.

Организатори: Българска национална асоциация на потребителите

Съорганизатори: Инициативен комитет на родители и граждани регистрирани в портал BG-MAMMA, 'Агролинк', 'За земята', Коалиция 'За да остане природа в България'.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК

 

Източник: bg-mamma.com