Номинираха барабаниста на SLIPKNOT за губернатор на Айова

04 Май 2010
news page

Кандидатурата на Шон Креън за предстоящите избори е лансирана от местния седмичник Cityview с мотива, че участието му би окуражило младите да гласуват.

"Той е умен, мислещ и креативен човек, който познава и разбира културата на Айова – както и добре знае, кое е добре и кое трябва да се оправи на това ниво. От него би излязъл вълнуващ водач!” – изтъква статията със заглавие ”25 души, които няма да участват в изборите, а трябва!”

Самият Креън потвърждава пред британското списание Kerrang, че няма да участва в тези избори, които ще се проведат на 2 ноември, но не изключва възможността да влезе в политиката в бъдеще.

"Кълна се, че един ден ще стана кмет на Де Мойн. Искам да обединявам хората. Но за момента съм fucking рок звезда.”

Говорихме си с децата ми за тази статия – интересно, половината щат вероятно ще гласува за мен. Другата половина сигурно ме мрази, заради песните, които пиша и заради лудите неща, които правим със Slipknot. Обаче, като кмет аз знам как да се отърся от това и да оправя нещата."

На 6 юли, Креън ще издаде дебютния албум на страничния си проект  Dirty Little Rabbits от The End Records.

Седмичникът Cityview не пропуска да изтъкне, че ако влезе в политиката, музикантът все пак вече има сериозен опит в едно – носенето на маска.

Източник: chartattack.com