Никакъв РОК на откриването на Световното по футбол

13 Май 2010
news page

То започва на 11 юни в Южна Африка, като на специалния концерт на откриването, ден преди това ще се изявят световни звезди и местни артисти.

Южноафриканските музиканти бяха добавени впоследствие, след като първоначалните планове на сцената на стадион 'Орландо' в Йоханесбург да се качат само световни звезди предизвика бурни критики.

Сега, към Шакира (Колумбия), американците Алиша Кийс, the Black Eyed Peas, Джон Леджънд и показаната на снимката Анжелик Киджо (Бенин), ще се присъединят и местната джаз гордост Хю Масекела (71 години), афро-поп групата Freshlyground и Госпъл хорът на Совето.

"Много южноафриканци считат, че програмата трябва да се изпълни 100 % от местни артисти, защото възприемат Световното по футбол, като южноафриканско събитие." - казва Саймън Атуел от Freshlyground -
"Ние обаче сме щастливи, че ще участваме в празника, в който ще се изявят артисти от много държави, при това на различни езици."

Песента 'Waka Waka' в изпълнение на Freshlyground съвместно с Шакира бе избрана за официален химн на Световното, което ще продължи до 11 юли.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО ТУК

Само ФК 'ЧЕРНОЗЕМ'!!!

Източник: news.bbc.co.uk