РОНИ ДЖЕЙМС ДИО почина в неделя вечер

17 Май 2010
news page

Тъжната новина бе съобщена от неговата съпруга Уенди в официалния сайт на легендарния вокалист на Rainbow и Black Sabbath!

67-годишният ДИО е починал в 17:45 БГ време, след като загуби тежката битка с рака на стомаха. Диагнозата му бе поставена в средата на ноември миналата година (виж), след което обаче от лагера на семейство ДИО идваха оптимистични новини.

Въпреки това, в началото на този месец бе обявено, че HEAVEN & HELL - актуалната група на легендарния вокалист - отменя всичките си концертни изяви в Европа през лятото, включително и участието на стадион 'Васил Левски' на 22 юни.

DIO

Слухът за смъртта на Рони се появи още преди обяд в неделния ден, но бе опроверган от съпругата Уенди. В късния следобед обаче, пак тя пусна ново съобщение в официалния сайт, с което потвърждава, че Рони е угаснал:

"Сърцето ми е разбито. Рони почина днес, неделя, в 7:45 сутринта на 16 май. Много, много приятели и членове на нашето семейство имаха възможност да си вземат лично сбогом с него, преди той тихо да угасне.

"Рони знаеше, колко много го обичат всички. Ние ви благодарим и оценяваме цялата подкрепа, която ни оказвахте.

"Моля ви, дайте ни няколко дни спокойствие и ни оставете сами, за да се изправим срещу тази ужасна загуба.

"Запомнете, че той обичаше всички вас и нека неговата музика продължи да живее."

Тази седмица, програмата на радио Тангра Мега Рок се посвещава на една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ фигури в световната метъл история! 


ТАНГРА ИНТЕРВЮ РОНИ ДЖЕЙМС ДИО 

Източник: ronniejamesdio.com