ПОМОЩ ЗА ПЕЦИ ГЮЗЕЛЕВ!!!

17 Май 2010
news page

10 730 долара са необходими за операцията на китариста на ЩУРЦИТЕ, която трябва да бъде направена за отстраняване на доброкачествени туморни образувания в мозъка.

ПЕЦИ, който през 2007 получи инсулт, дълго време е крил от близките и приятелите си, че се нуждае от средства за операцията и дори успява по неизвестни начини да събере по-голямата част от сумата, която му е нужна  - около 100 000 долара. Сега остава да бъдат събрани 10 730 долара.

"Той беше събрал цялата сума, но му пратиха някаква сметка допълнителна, в която се оказа, че всъщност сумата е по-голяма. И той се притесни и чак тогава ни сподели на нас останалите” - обясни Кирил Маричков.

Лидерът на ЩУРЦИТЕ подчертава, че до последния момент останалите членове на бандата не са знаели, че колегата им трябва да се оперира.

Дори след като споделя с приятелите си, Гюзелев дълго време отказва да потърси помощ публично, но в крайна сметка бива склонен от близките си, които го убеждават, че не бива да позволява малката сума, която му е останала (в сравнение с вече събраната), да му попречи да се оперира.

ПЕЦИ ГЮЗЕЛЕВ

"Човек винаги живее с музиката. Може би да кажем в този момент ти липсва активната дейност. В момента страшно много композирам. В момента имам над 80 песни” - е споделил самият ПЕЦИ миналата седмица пред bTV.

В края на май Пеци Гюзелев заминава за Лос Анджелис за операция и се надява скоро да се върне, за да довърши всичко, което е започнал. “Минимум 20 дена, максимум един месец. Много силно се надявам да не е повече. И силно се надявам да се върна така, както ме виждате. Има 10%, в които човек може да не се върне т.е. върви в една посока и остава там. Не се тревожа. Аз съм на 65 години, скоро ще навърша. Добра годишнина. Минал съм по много голям път, срещнал съм и познавам много хора”, каза китаристът.

Кирил Маричков обясни, че болестта на Гюзелев ни най-малко не е повлияла на свиренето му и той ще бъде на сцената с групата си съвсем скоро – на 21 май, на концерт в Пазарджик. Концертът е на площада в града и ще бъде безплатен "Ще му помогнат с това, че му ръкопляскат и го поддържат”, каза Кирил Маричков.

Банкова сметка:

ПроКредит Банк
IBAN: BG41 PRCB 9230 1030 6453 17

BIC: PRCBBGSF

Петър Иванов Гюзелев

Източник: btv.bg